Lichtontwerp

Op verzoek kunnen wij een lichtontwerp maken waarbij de wensen van de klant in kaart worden gebracht. Daarbij kunnen wij, door onze jarenlange ervaring, nieuwe (of frisse) ideeën en oplossingen aandragen. Een volledig op maat verlichtingsvoorstel omvat een ontwerp passend bij de omgeving, lichtberekeningen en aanvullende specificaties van armaturen. Zo wordt een sfeer gecreëerd, passend bij de vraag van (u als) de opdrachtgever. Door een lichtontwerp inclusief lichtberekeningen aan te bieden, is visualisatie van elk project mogelijk. iLLuments doet geen concessie aan de hoge kwaliteit van de armaturen. Onze openheid van zaken geeft u letterlijk een duidelijk beeld. Licht is onze passie. Wat is het uwe?

Professionele lichtontwerpers

Goed opgeleide lichtontwerpers realiseren lichtontwerpen voor zowel binnen- als buitenprojecten. Om een goed lichtontwerp te maken doorlopen zij een vijf stappenplan: architectuur, activiteit, sfeer, restricties en kansen/mogelijkheden. De eerste drie vormen de basis om samen een goed beeld te krijgen om tot een eerste ontwerp te komen. Bij elk ontwerp maken we onderscheid tussen basis-, taak- en sfeerlicht. Voor elk moment van de dag! De iLLuments lichtontwerpers houden, waar nodig, rekening met specifieke behoeften aan specifiek technisch ontwerp, zoals die nodig zijn voor sportverlichting, straatverlichting of tunnelanalyse.

Visualisatie

Door gebruik te maken van moderne verlichtingssoftware vervaardigt , het lichtontwerpteam doordachte ontwerpen voor onze klanten. Indien gewenst inclusief verlichtingsberekeningen, specificaties van de genoemde armaturen, scenes, project belastinggegevens en specifieke details voor o.a. installaties. Voor professionele visualisatiemogelijkheden van het ontwerp wordt er gebruik gemaakt van verschillende soorten verlichting software, zoals AGI32, DIALux Evo. LIGMAN is partner van DIALux.

DIALUX

Met behulp van de LIGMAN plugin product database, kunnen gebruikers mbv DIALux virtuele werelden eenvoudig en intuïtief maken. LIGMAN is een partner van DIALux, die verschillende hulpmiddelen biedt om een eenvoudige berekening te maken zoals 3D-visualisatie en het complete ontwerp van projectverlichting. Onze plug-in kan direct worden gedownload van de DIALux-website.