Product en kwaliteit


Design ontwikkeling
Onze partner LIGMAN is door jarenlange opgebouwde ervaring en technische knowhow, gefocust op uitstekende kwaliteit en levering. LIGMAN blijft inspireren met unieke ontwerpen en regelmatig vernieuwen van haar assortiment. iLLuments selecteert uit het uitgebreide assortiment de beste armaturen voor de Nederlandse markt.

Materialen

LIGMAN maakt gebruik van ADC12 met een hoge corrosiebestendigheid en een lage koperen hoeveelheid aluminiumlegering voor heatsinks op de LED-producten. Dit materiaal wordt in de automobielindustrie gebruikt voor mechanische sterkte en uitstekende thermische dissipatie (o.a. warmteontwikkeling) en is bij uitstek geschikt voor toepassingen met lage en hoge omgevingstemperaturen. LIGMAN verifieert ook koelplaatontwerpen via thermische beeldvormingstechnieken voordat de commerciële productie begint. Alle armaturen zijn afgewerkt met een superieure poederlakcoating. Dubbele poedercoating kan als optie worden aangeboden voor omgevingen waar corrosie een grote rol spelen. Een voorbeeld is de zeekust in Nederland waar de zilte zeelucht haar sporen op armaturen na kan laten.

LED

De armaturen van LIGMAN zijn voorzien van high-power LED`s en Chip-on-Board LED (COB). Een groot voordeel voor de eindgebruiker is hiervan het verkrijgen van de hoogste lumenoutput en het meest duurzame vermogen. Samen met de juiste lens, optiek en design van het armatuur geeft dit grote lichtdistributiemogelijkheden. Lichtdistributies zijn verschillende soorten optieken welke voor de architectuur, wegen en terreinverlichting zeer geschikt zijn om specifiek te verlichten.

Het LED spectrum van LIGMAN armaturen zijn in de wit varianten beschikbaar in 2700K (extra warm), 3000K (warm) en 4000K (neutraal wit). Bepaalde armaturen bieden wij in tuneable white, deze zijn zelf in te stellen van 2700K tot 6500K. Of van de kleur veranderde bronnen RGBW (rood, groen, blauw, wit).

De armaturen van LIGMAN hebben een CRI (color rendering index) van >80 RA. CRI van >90 is optioneel aan te vragen. Om de meest nieuwe meetmethode en de behoeften van de markt te voldoen, beschikt LIGMAN over TM-30-15 en de CIE Ra en CIE R9 rapporten voor al hun armaturen.

De SDCM is een waarde welke aangeeft hoeveel stappen in de LED in een kleur van elkaar mogen verschillen. Dit is voor de LIGMAN armaturen met LED 3 MacAdam stappen. Het is de meest voorkomende waarde in zowel binnen- als buiten verlichtingstoepassingen.

De levensduur van de LED is mede afhankelijk van een goed ontworpen armatuur. Er wordt sterk rekening gehouden met de koeling van de elektronische componenten. De juiste koeling geeft draagt bij aan een langere levensduur. De lichtsterkte (lumen) van LIGMAN`s LED is tenminste 90% na 50.000 branduren. LIGMAN gebruikt de LED met de specificatie L80/B10. 90% van de LED`s hebben na 50.000 branduren nog steeds 80% van de originele lumenoutput.